ClickCease

Kennisbank

Begrippenlijst

Wat is een stakeholderanalyse?

Een stakeholderanalyse gebruik je wanneer je voor een opdracht wilt weten hoe de omgeving in elkaar steekt, wat de lokale wensen en zorgen rondom het project zijn en je je handelingen op de omgeving af wil stemmen. Bij je stakeholderanalyse bezoek je de projectlocatie, breng je de verschillende stakeholders in kaart, ga je in gesprek met eventuele omwonenden, ondernemers, winkeliers of voorbijgangers en analyseer je hun wensen. De stakeholderanalyse geeft dan uiteindelijk een overzicht van het lokale belang. Dit overzicht kan handvaten bieden om het omgevingsmanagement tijdens een project in te richten. Dankzij een stakeholderanalyse kunnen maatregelen concreet op de omgeving worden afgestemd.

Meer lezen over omgevingsmanagement? 

Ben je op zoek naar nieuwe ideeën of wil je je kennis over omgevingsmanagement uitbreiden? Op het Omniom-platform doe je inspiratie op.

Laat House of Tenders helpen met jouw omgevingsmanagement

House of Tenders werkt samen met onze zusterorganisatie Omniom om Nederland nóg omgevingsvriendelijker te maken. We hebben een enthousiast team van omgevingsmanagers die zowel in de tender als in de uitvoering helpen om de omgeving tevreden te houden. We helpen onder andere met stakeholdersanalyses, vergunningenmanagement, burgerparticipatie en het schrijven en uitvoeren van BLVC-plannen. In de tender zijn we onderscheidend met de Omniom Omgevingsapp. Kom in contact met onze omgevingsmanagers: Anna, Frédérique, Antonio en Arjan.


Nieuwsbrief

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Krijg maandelijks updates over onze projecten en ons team.