ClickCease

Cursus EMVI-planschrijven

Beginnende planschrijvers bij House of Tenders krijgen een intensieve en uitgebreide training om de kneepjes van het vak als EMVI-schrijver te leren, zie ook onze EMVI-opleiding. Met de kwaliteit die zij leveren, hebben wij al meer dan 350 winnende plannen geschreven. Deze intensieve interne opleiding hebben we sinds begin 2023 ook beschikbaar gesteld voor de markt. In onze basiscursus EMVI-planschrijven: 

  1. Neemt een ervaren trainer jou per les mee in een onderwerp dat jou in staat stelt zelf een goede basis voor een EMVI-plan neer te zetten. Denk hierbij aan vaardigheden als analyseren, structureren, goed een maatregel uitschrijven, SMART schrijven en reviewen.
  2. Krijg je na iedere les een opdracht mee om de behandelde stof goed te verwerken.
  3. Kijkt onze opleidingscoördinator de opdracht na en voorziet je van uitgebreide feedback.

of

2 ervaren trainers

tevredenheid = 8.6

prijs = € 3.700

1-op-1 EMVI-planschrijven

Onze basistraining EMVI-planschrijven is intensief, zodat je snel leert. Het unieke van deze cursus is dat deze 1-op-1 is. Zo kunnen onze trainers optimaal inspelen op jouw leerbehoeften. Ben je met een bepaald onderdeel bijvoorbeeld al wat verder, dan besteden we hier minder aandacht aan. We focussen op de punten waar je de meeste groei kan behalen. Met onze cursus EMVI-planschrijven ben je binnen twee maanden net zo’n kei in planschrijven als onze collega’s.

Modules 1-op-1 EMVI-training

Lezen van aanbestedingsdocumenten

Een winnend EMVI-plan schrijven, begint bij de basis. Lezen, lezen en nog eens lezen. Wij begrijpen dat de hoeveelheid aan informatie soms best overweldigend is, maar wij kennen de tips & tricks om dit zo efficiënt mogelijk aan te pakken. Daarom starten wij de cursus met een les over het lezen van de documenten bij een aanbesteding, zoals de leidraad, het bestek en de bijlagen. Inclusief het in kaart brengen van relevante achtergrondinformatie (denk bijvoorbeeld aan een website, jaarverslag of gunningsbeslissing) over de aanbestedende dienst. Wat is relevant en hoe scheid je hoofd- en bijzaken?

Probleemanalyse en strategiebepaling

Heb je de relevante informatie tot je genomen en een eerste beeld van waar de aanbesteding over gaat? Tijd om de diepte in te duiken en een winnende strategie te bepalen! De tweede les besteden wij dan ook aan het signaleren van de vraag achter de vraag. Welke zorgen heeft de aanbestedende dienst en hoe sluit de meerwaarde van de klant hierop aan? Je leert het kernprobleem te signaleren en dit als rode draad in het plan te verwerken.

Storyboard opzetten (structureren)

Nu je de strategie hebt bepaald, is het zaak om deze zo goed mogelijk op papier te krijgen. Dat begint met een stevige basisstructuur. Daarom besteden wij de derde les aan het opzetten en structureren van een plan van aanpak. Aan het einde van deze les heb je 1) geleerd een storyboard te maken met bouwstenen om de lezer mee te nemen, en 2) weet je hoe je een storyboard inzet om effectiever informatie op te halen.

Overtuigend SMART schrijven

Nu je weet welke informatie je in wil zetten om de opdrachtgever te overtuigen van jouw meerwaarde, is het zaak dit zo overtuigend mogelijk op te schrijven. Daar gaan wij in cursusdeel vier mee aan de slag, en wel met een les over het SMART opschrijven van maatregelen en processen. Je leert welke bouwstenen je hebt om SMART te schrijven, borging te gebruiken en de maatregelen en processen te verkopen om de zorg of vraag van de opdrachtgever zo specifiek mogelijk te beantwoorden.

Reviewen van plannen

Binnen House of Tenders werken wij áltijd met het vier-ogen-principe, oftewel een frisse blik die het plan naar een hoger niveau tilt. In het afsluitende deel van de cursus EMVI-planschrijven leren wij jou de fijne kneepjes van het reviewen van plannen en het verwerken hiervan. Je leert waar je op let bij een 40%, 50%, 60% en 80%-versie, hoe je jouw feedback terugkoppelt en hoe je zelf met deze opmerkingen omgaat.

Ieder cursusonderdeel bestaat uit één les, een opdracht en uitgebreide feedback vanuit onze trainer op deze opdrachten. Bij het succesvol afronden van deze basiscursus ontvang je van ons een certificaat.

Onze trainers voor de cursus EMVI-planschrijven

Arjan van Leest

Eigenaar van House of Tenders. Weet waar hij het over heeft en krijgt energie van kennis overdragen.

Jorrit Carton

Planschrijver bij House of Tenders vanaf het eerste uur. Sinds 2022 projectleider en intern opleidingscoördinator. Legt graag de finesse van het planschrijven uit, zodat jij nóg beter wordt.

Kosten

De intensieve 1-op-1 cursus EMVI-planschrijven bieden we aan voor €3.700. Voor andere cursussen of een cursus met meer personen gelden andere prijzen. We maken hiervoor graag een persoonlijke offerte.

Andere trainingen

Op zoek naar nog meer tenderkennis? We bieden ook andere trainingen aan die je helpen om meer tenders te winnen. Zoals:

Geïnteresseerd in een van deze cursussen?

Vraag dan een adviesgesprek aan.