ClickCease

Werken bij
House of Tenders

Klanten zijn natuurlijk belangrijk, maar zonder goede medewerkers lopen onze klanten weg. Onze klanten vragen veel van ons, dus moeten we zelf ook goed presteren. Onze focus ligt daarom op de ontwikkeling van onze collega’s. Allereerst moeten wij ervoor zorgen dat het werken fijn en leuk is. Daarnaast moet er genoeg uitdaging zijn. Een steile leercurve met goede begeleiding vinden we belangrijk.

Wat wij onder andere doen om het werk leuk en aantrekkelijk te houden:

Video afspelen

Begin 2023 zijn we voor de derde keer gecertificeerd als Great Place to Work. We scoorden vooral hoog op ‘kameraadschap’. Daar zijn we uiteraard heel blij mee. Belangrijker is dat we hebben meegekregen hoe we House of Tenders nog aantrekkelijker kunnen maken. Die verbeterpunten pakken we samen op. We blijven verbeteren, voor onze klanten, en voor onze collega’s. Graag doen we dat met jou als nieuwe collega. Reageer op een van onze vacatures, dan zien we je hopelijk snel bij ons op kantoor in Utrecht. 

Voor meer informatie klik hier

Vacatures:

Senior EMVI schrijver

Behorend tot de top van Nederland.
Status: open

Junior EMVI schrijver

Verras onze klanten met jouw kwaliteiten.
Status: open

Medior EMVI schrijver

Verras onze klanten met jouw kwaliteiten.
Status: open

Open sollicitatie

Verras ons met jouw talent en ambitie.

Bart van der Giessen grafisch vormgever

“Ik werk bij House of Tenders omdat ik hier een onderdeel kan zijn van een groter geheel. Ik kan als ontwerper waarde toevoegen aan de anders veelal technische en tekstuele documenten. Hierdoor kan ik er mijn energie en creativiteit in kwijt en doordat het ook een groeiende organisatie is kan ik mij er zowel persoonlijk als professioneel verder ontwikkelen. In het bedrijf is een warme, open sfeer met leuke collega’s en ruimte voor gezelligheid.”

Bart
Grafisch ontwerper

“Als planschrijver heb je een fijne balans tussen contact met de klant en schrijftijd. Uit een bak aan informatie leer je de kern halen. Daarvoor moet je kritisch nadenken, de juiste vragen stellen én je verplaatsen in de uitvrager. Dit zijn vaardigheden die ik graag ontwikkel omdat ze in veel situaties van pas komen. Gelukkig heb ik een team aan collega’s die me hierbij helpen en echt áltijd klaarstaan. Hierdoor heb ik in korte tijd al heel veel geleerd. Aan het einde van de rit lever je een plan aan waar je trots op bent. Zo’n tastbaar en direct resultaat geeft mij veel voldoening in mijn werk.”

Nina
Planschrijver

Wat maakt ons anders

Alles goed geregeld

We werken volgens een duidelijke werkwijze. Iedereen weet wat ie moet doen. Dit betekent dat we alles in één keer goed uitvoeren. Zo kan je als planschrijver, projectleider of vormgever je focus pakken en is er geen negatieve afleiding doordat zaken opeens anders moeten. We zijn dus procesmatig. Dit geeft een hoop rust. Maar ben niet bang, de creatieve onderdelen van ons vak laten we vrij. Sessies leidt iedereen op zijn eigen manier en een schrijver voegt waarde toe door zijn persoonlijke manier van overtuigen.

Contract voor 36 uur

Tenderen is topsport. Om goed te presteren moet je ook goed uitrusten. Een goede sporter kan niet presteren als hij niet op tijd zijn rust pakt. Wij bieden onze full-timers daarom standaard een contract aan van 36 uur in plaats van de gebruikelijke 40 uur. Zo heb je tijd om een middag uit te rusten, iets leuks met je gezin te doen of even iets voor jezelf. En overwerk dan, hoor ik je denken.

Ja, dat hebben we ook weleens. Maar omdat we genoeg ruimte inbouwen en alleen tenders aannemen die goed passen, is overwerk bij ons beperkt. SMART: 1 tot 2 avonden in de maand.

Opleidingen

Hier hebben we de laatste jaren flink in geïnvesteerd. Gerlien Spijkerboer, Jorrit Carton en Johan Troelstra hebben een programma neergezet waarin elke functiegroep is opgedeeld in stappen. Aan iedere stap zit een bepaald competentieniveau en doelen die je kan halen. Haal je deze stap, dan krijg je promotie. Zo is het ook altijd helder wanneer je meer gaat verdienen. Om jou te helpen in je ontwikkeling heb je iedere 10 weken een voortgangsgesprek met Johan, ieder kwartaal een opleidingsgesprek met Jorrit en hebben we iedere maand een School of Tenders waarin we verschillende actuele thema’s met elkaar doornemen. Nieuwe collega’s krijgen de eerste 3 maanden een buddy en een uitgebreid inwerkprogramma.

Wanneer pas jij bij HoT

Het werken bij House of Tenders zal je goed bevallen als je:

Van uitdaging houdt

De onderwerpen zijn complex. In korte tijd moet je snappen waar het over gaat. Je moet ook veel leren in korte tijd. Als schrijver en projectleider moet je de inhoud van een tender eigen maken. Elke keer weer opnieuw. Als vormgever sta je aan de lat om elke keer weer het meest overtuigende ontwerp te maken;

Van veel afwisseling houdt

Dit werk is goed voor je topografie. Je komt nog eens ergens. De ene keer bij de klant, de andere keer op locatiebezoek. Ook de onderwerpen van de tenders zijn elke keer anders. Van watertaxi’s in Dubai tot het casino in Utrecht en van medicinale cannabis tot het grootste waterstofproject van Nederland;

Nieuwsgierig bent.

Er komen van allerlei onderwerpen langs waar je meestal nog niet veel van weet. In korte tijd moet jij de diepte in. Nieuwsgierigheid naar nieuwe onderwerpen is daarbij essentieel;

Resultaatgericht werkt

Het belang voor de klant is altijd groot met omzetten in de miljoenen euro’s. De deadline moeten we daarom altijd halen en het moet ook nog eens de beste kwaliteit zijn. Dit betekent veel presteren in korte tijd. Dat moet je leuk vinden;

Houdt van samenwerken

Het maken van een EMVI-plan is altijd een teamprestatie. Je vindt het leuk om samen te werken met klanten en je stelt jouw prestatie als onderdeel van het geheel. Planschrijvers, projectleiders, reviewers, taaltoetsers en vormgevers maken samen het resultaat.

“Bij House of Tenders krijg ik de unieke kans om bedrijven in diverse sectoren te helpen bij het winnen van aanbestedingen. Elke dag is een leerzame ervaring waarbij je telkens nieuwe inzichten opdoet. Of het nu gaat om technische uitvoeringsmethode, bedrijfsprocessen of innovaties binnen verschillende branches, je wordt constant uitgedaagd en blijft groeien. Wat House of Tenders echt speciaal maakt, is het hechte team van collega’s. We staan altijd klaar om elkaar te ondersteunen en samen te werken aan succes. Samen streven we ernaar om de doelen van onze klanten te bereiken”

Jorrit
Projectleider

Open sollicitatie

Zin om samen met ons te bouwen aan het beste tenderbureau van Nederland?

Stuur jouw motivatiebrief en cv via het onderstaande formulier of direct per e-mail. Wil jij meteen laten zien wat je in huis hebt, voeg dan ook een kort filmpje van jezelf toe. Graag tot ziens!