ClickCease

Hulp nodig bij een tender over groen?

De natuur in Nederland staat onder druk. Het groen dat we zien in steden en dorpen zijn we dan ook zuinig op. Dat willen we goed beheerd hebben, moet er netjes uitzien en het moet ook ruimte bieden aan inheemse flora en fauna. Waar het in 2015 nog gebruikelijk was dat veel aanbestedingen in de groenbranche op basis van laagste prijs werden gegund is dat nu niet meer het geval. Veel opdrachtgevers vragen om een gedegen EMVI-plan.

De eerste EMVI-plannen in het groen gingen over hoe je het werk uitvoerde, over de planning en soms werd er gevraagd naar SROI. Later ging de tendens naar duurzaamheid en omgevingsmanagement en nu zien we steeds vaker EMVI-criteria die raakvlakken hebben met biodiversiteit, burgerparticipatie en borging van kwaliteit.

Het gaat dus steeds minder over de beste maatregel opschrijven, maar meer over een goed proces met borging van je beloften. Dat maakt het schrijven van een goed EMVI-plan ook steeds lastiger, omdat er zoveel aspecten bij komen kijken die je moet beheersen. House of Tenders heeft projectleiders en planschrijvers in dienst die getraind zijn om jullie bedrijf te doorgronden. We vragen door en zijn altijd op zoek naar het onderscheidend vermogen van jullie organisatie. Uiteraard altijd aansluitend op en binnen de kaders van de leidraad.

House of Tenders schreef al meer dan 50 tenderplannen in de groenbranche en sloot meer dan de helft winnend af. We schreven voor gemeenten, hogescholen, Staatsbosbeheer en verschillende maatschappelijke organisaties.

Veelvoorkomende gunningscriteria.

Omgevingsmanagement

Hoe borg jij een tevreden omgeving zonder hinder?

Zeker is dat de omgeving helaas hinder van het project ervaart. Hoe zorg jij voor een tevreden omgeving?

Biodiversiteit

Hoe verhoog jij de natuurwaarde in jouw project?

Welke uitvoeringsmethode kiezen we en wat voegen we permanent toe om de biodiversiteit te bevorderen?

Duurzaamheid

Hoe overtuig je met duur- zame oplossingen?

Duurzaamheid is anno nu vaak onderdeel van groenaanbestedingen. Hoe duurzaam ben jij?

Kwaliteitsborging

Hoe lever jij de maximale kwaliteit in het project?

Materialen, mensen, aanpak: het speelt allemaal een rol bij het opleveren van een kwalitatief hoogstaand werk.

Samenwerking

Wat is de optimale samenwerking en afstemming?

Hoe werk je in een groenproject samen met opdrachtgever of onderaannemers?

Hoe winnen wij projecten in groenvoorzieningen?

Beloften Check

Borg je beloften en overtuig de beoordelaar.

Pylon Omgevingsapp

De beste Omgevingsapp van Nederland.

Vormgeving

Overtuig met het mooiste plan.

Klantcasus

“In het begin was ik sceptisch. Want wat zou House of Tenders nu anders bieden dan de andere tenderbureaus? Intussen ben ik erachter en wij zijn nog steeds goede klant bij ze.

Hun ruime ervaring in de groenbranche speelt mee, maar nog belangrijker is dat ze in een korte tijd opstarten en ons snel in het tenderproces meenemen. Alles is gewoon goed geregeld. We winnen natuurlijk niet alles, want de prijs is ook belangrijk, maar de EMVI-plannen van House of Tenders scoren altijd goed tot zeer goed.

Periodiek de relatie en de resultaten evalueren is ook altijd fijn. Daar komen weer waardevolle lessen uit voor beide partijen. Zo blijven we samen leren en ook winnen.”

Raymond Gelissen, hoofd bedrijfsbureau Attender Groen

> 10 jaar ervaring in de tenderwereld

> 500 plannen geschreven

> 1,2 miljard aan omzet gegenereerd

Een greep uit onze klanten