ClickCease

Hulp nodig bij een tender in de utiliteitsbouw?

In Nederland wordt veel aanbesteed. De meeste aanbestedingen zijn te vinden in de bouw. Zo bouwen we nieuwe schoolgebouwen, kantoren en gemeentehuizen. Alle grote werkzaamheden aan publieke gebouwen besteed de overheid aan. Dit kan gaan om nieuwbouw, maar ook renovatie komen we regelmatig tegen.

De aanbestedende dienst is vaak overtuigd van de technische expertise van een aannemer maar wil graag meer zekerheid als het gaat om projectmanagementzaken. Risicomanagement zien we vaak terug als gunningscriterium. Wij hebben daarom procesmatige sterke adviseurs in dienst. Ze doorgronden het probleem en zoeken dan pas met het tenderteam naar een oplossing. Onze vormgeving laten we aansluiten op onze winstrategie, zodat ons aanbieding ook visueel overeenkomt met wat de beoordelaars van ons als inschrijver verwachten. Om de beloften uit het plan van aanpak te borgen bieden we een Beloften Check aan en overtuigen we de aanbestedende dienst om voor onze aanbieding te kiezen.   

Gebouwen zijn vaak unieke projecten met unieke uitdagingen. Een projectspecifieke benadering is bij een aanbesteding in de utiliteitsbouw dan ook zeer belangrijk. Dit maakt projecten in de utiliteitsbouw bijzonder en leuk om te doen. Wij deden mee aan aanbestedingen in de utiliteitsbranche voor onder anderen TNO, Enexis, de Politie, het Rijksvastgoedbedrijf en Defensie.

Veelvoorkomende gunningscriteria.

Risicomanagement

Hoe beheers je het project?

Beschrijf je risicoproces, je maatregelen en hoe je risicomanagement actueel blijft.

Planning

Hoe borg je een haalbare planning?

Krappe planning? Eerder regel dan uitzondering. Hoe overtuigend is jouw aanpak voor een tijdige oplevering?

Duurzaamheid

Hoe overtuig je met duur- zame oplossingen?

Duurzaamheid is anno nu vaak onderdeel van aanbestedingen in bouw of infra. Hoe duurzaam ben jij?

Kwaliteitsborging

Hoe lever jij de maximale kwaliteit in het project?

Materialen, mensen, aanpak: het speelt allemaal een rol bij het opleveren van een kwalitatief hoogstaand werk.

Samenwerking

Wat is de optimale samenwerking en afstemming?

Hoe werk je in een bouw- of infraproject samen met opdrachtgever, onder- aannemers of disciplines.

Hoe winnen wij projecten in utiliteitsbouw?

Altura

Grip op prijs en marges.

Beloften Check

Borg je beloften en overtuig de beoordelaar.

Vormgeving

Overtuig met het mooiste plan.

Klantcasus

House of Tenders heeft ons geholpen met een onderhoudstender voor TNO. Ze hielpen ons met het gehele proces: het vormen van de winstrategie, het ophalen van informatie uit ons team, sturen op de juiste oplossingen, bieden van meerwaarde, het schrijven van het plan en ook vormgeven hiervan.”

Bij het intakegesprek werd al veel duidelijk. De procesmatige manier van werken onderscheidt zich van andere tenderbureaus. Daardoor werkt House of Tenders efficiënt en is het resultaat ook onderscheidend. De hele tender stuurde ze op een hoog resultaat, maar hadden hierbij altijd aandacht voor een prettige werksfeer.

Helaas hebben we niet gewonnen omdat onze prijs te hoog was, maar aan House of Tenders heeft dat zeker niet gelegen. De plannen hebben namelijk hoog gescoord. Als ik volgende keer weer een plan nodig heb bij een belangrijke tender, dan ga ik ze zeker weer bellen.”

Karim El-Guallai, BAM Bouw & Techniek

> 10 jaar ervaring in de tenderwereld

> 500 plannen geschreven

> 1,2 miljard aan omzet gegenereerd

Een greep uit onze klanten