ClickCease

Onze EMVI-opleiding

Onze EMVI-opleiding

EMVI-schrijven is een aparte tak van sport. Bovendien is het er een waarvoor je nog nooit een echte opleiding hebt gezien. Daarom hebben wij met het hele team, de in onze ogen best mogelijke EMVI-opleiding vormgegeven. Of je nou helemaal nieuw of al doorgewinterd bent, bij ons leer de kneepjes van het vak. De belangrijkste fundamenten van onze opleidingen:

 • Jij hebt de vrijheid om de richting en onderdelen van jouw opleidingen te bepalen. Wij zorgen samen voor een steile leercurve in jouw gekozen richting.
 • Jij krijgt vanaf het begin vertrouwen en mag projecten gaan doen, zodat je ervaring opdoet in de praktijk.
 • Wij koppelen je aan de juiste mensen om je opleidingen en projecten tot een goed einde te brengen. Zo heb je onder andere een buddy voor praktische dagelijkse zaken, een betrokken projectleider en een professionele coach tot je beschikking.
 • House of Tenders biedt een scala aan aanvullende middelen en opleidingen om op verschillende manieren je vaardigheden te verbeteren
 • Alle elementen van de opleidingen zijn geborgd in ons opleidingsplan, dat een beproefd en stevig fundament is voor jouw opleiding en ontwikkeling.

Jouw unieke opleiding

Wij geloven dat elke planschrijver zijn of haar unieke profiel heeft. Jouw talenten, uitdagingen en interesses dragen bij aan jouw groei en unieke EMVI-stijl. Daarom staan vrijheid en vertrouwen bij ons centraal. Je mag de wereld ontdekken en vertrouwen op je kunnen. Geen verstikkend stramien of achterhaalde modellen. Jij staat zelf aan het stuur, bepaalt de richting en drukt het gaspedaal zo ver in als je wilt.

 • Jij bepaalt jouw eigen richting. We onderzoeken en formuleren jouw doelen en we doen er vervolgens alles aan om die te bereiken. In welke richting wil je je de komende periode verder ontwikkelen of verbeteren? Of wil je juist een vakgebied toevoegen? Wat dacht je van omgevingsmanagement, projectleiding of juist iets heel anders? Dat is niet vrijblijvend. We verwachten naast jouw motivatie ook het vermogen tot zelfsturing en bekwaamheid om verantwoordelijkheid te nemen. Daar ondersteunt onze coach je bij.
 • Jij stippelt de route uit op de kaart van vaardigheden en competenties die we je aanreiken. In de praktijk bleek dat vooral de eerste periode, waarin we je het vak van EMVI-schrijver leren, er zoveel op je afkomt dat een duidelijk speelveld weldegelijk gewenst is. Vanaf de eerste week rekken we dat veld steeds een stukje verder en op jouw eigen tempo op. Zo scheppen wij samen een basis om je eigen reis te maken en op basis van die ervaring een unieke stijl te ontwikkelen.
 • Leren door te doen. EMVI-schrijven leer je vooral door het te doen. Daarom start je bij ons al in de 2de week met het schrijven van je eerste plan. Vergelijk het met de eerste rijlessen. Jij stuurt en alleen als het nodig is remmen of sturen we wat bij. Vandaag las ik op LinkedIn nog een passende quote: you succeed, or you learn. En van beide heb je tijdens projecten een beetje nodig om te groeien.

Jouw reisgezelschap

Dat we je vrijheid en vertrouwen geven, betekent niet dat we je aan je lot overlaten. Integendeel zelfs. Is het je wel eens opgevallen dat in elke film met een roadtrip,  het gezelschap juist van elkaar leert, elkaar ondersteunt en samen van de reis geniet? Wij hebben een hecht en jong team dat voor elkaar klaarstaat en binnen onze opleidingen een centrale plaats inneemt. De collega’s helpen jou om te winnen en dagen je daarnaast uit om beter te worden.

 • Jouw buddy. Om wegwijs te worden krijgt elke nieuwe medewerker een buddy. Dat is een medior die zelf weet hoe het is om te beginnen (bijvoorbeeld Gerlien: hier). Met hem of jaar bespreek je de dagelijkse gang van zaken, die (typische) kleine uitdagingen en de praktische manier van werken. Zo zetten we je direct achter het stuur, maar niet zonder iemand op de bijrijdersstoel die op elk moment voor je klaarstaat. En in de praktijk leren de buddy’s trouwens net zo veel als
 • En een coach. Elke maand heb je een gesprek met een gecertificeerde coach, die veel EMVI-ervaring heeft. Samen bespreken jullie wat er goed of nog niet zo goed gaat, en hoe we daarvan leren om het morgen beter te doen. Ook toetsen we de ontwikkelrichting en besteden we veel tijd aan persoonlijke ontwikkeling. De coach staat daarnaast op elk moment voor je klaar als het even tegenzit of je door de bomen het bos niet meer ziet.
 • Intervisies zijn de momenten waarop we met alle schrijvers ervaringen en uitdagingen delen en elkaar proberen te helpen. Elke planschrijver loopt tegen uitdagingen aan. Door samen na te denken over de manier waarop we daarmee omgaan, leren we allemaal. Bovendien blijken wij vaak dezelfde pieken en dalen te hebben. Zo leren we samen en maak je onderdeel uit van een hecht team van planschrijvers.

Jouw leeronderdelen

Het doel van jouw ontdekkingsreis is dat je nieuwe vaardigheden en kennis verzamelt. Dit natuurlijk in combinatie met je persoonlijke ontwikkeling. Om dat te bewerkstelligen hebben we verschillende onderdelen, waarbij je op je eigen manier en snelheid steeds meer bagage in je kofferbak laadt. Deze onderdelen nemen binnen onze opleidingen een vaste plaats in . Zo worden wij samen beter:

 • Onze online leeromgeving geeft (je) een boost. En heb je naast dit alles nog steeds de behoefte om het laatste over mindfulness of gezond werken te leren? Dat kan. We geven elke medewerker toegang tot onze unieke online leeromgeving. Daarop staan, naast onze eigen cursusvideo’s, meer dan 1000 modules over een groot aantal onderwerpen. Zo gebruiken wij de kennis uit andere vakgebieden om samen nog beter te worden. Maar eigenlijk vooral om gezonder en leuker te werken.
 • Back to school. Saaie colleges, workshops en lesjes hebben we allemaal wel genoeg gehad. Daarom wisselen we inspirerende korte sessies, locatiebezoeken en cursussen met elkaar af. We kijken intern naar wat eenieder brengt en ons kan leren. Je mag zelf bijvoorbeeld ook een workshop geven over jouw specialiteiten. Jouw collega’s delen op hun beurt relevante kennis die zij hebben opgedaan tijdens hun eigen ontwikkelingsreis.
 • Ook extern kijken we naar bedrijven, vakgebieden en interessante onderwerpen. Juist die partijen hebben kennis en blijven inspireren, waardoor wij nog beter worden. Het kan zijn dat wij een ander EMVI-bureau uitnodigen, een dagje rollenspellen met acteurs doen of dat je zelf een cursus gaat volgen. We stemmen dit af op de leerbehoeftes en opleidingsplannen. Zo is jouw reis nooit beperkt tot alleen onze kennis. Juist niet zelfs, want we moedigen je aan om verder te kijken en je breed te ontwikkelen.

Hoe wij onze opleidingen in optimale conditie houden

Om te zorgen dat je niet uit de bocht vliegt, ondersteunen we je met een vast opleidingsplan. Daarmee bieden we structuur, borgen we onze aanpak en zorgen we voor een vangrail als het nodig is. Het opleidingsplan garandeert dat wij alle schrijvers ondersteunen zoals we beloven en ons daarnaast blijven inzetten voor de beste opleidingen. Daar moet je blind op kunnen vertrouwen, vinden wij. Daarom zetten wij ons daar als volgt  voor in:

 • Constante verbetering. De beste planschrijvers opleiden betekent constant samen de opleidingen verbeteren. Dat doen we doorlopend met kleine verbeteringen op basis van geleerde lessen of inspiratie uit andere vakgebieden. Tegelijkertijd breken we soms de heilige huisjes wat af om grotere verbeteringen door te voeren. We houden elk jaar met alle planschrijvers, de opleidingen tegen het licht. Onze opleidingen zijn dus niet alleen in de praktijk getoetst, ze zijn ook vormgegeven door andere planschrijvers. Zo hebben we dit jaar het opleidingsuurtje op vrijdag vervangen door het ‘Feest van de Week’, een gezamenlijke informele afsluiting van de week. Daardoor kregen de cursussen en de teamspirit een impuls.
 • Wij toetsen de tevredenheid van onze planschrijvers en onze klanten op gezette momenten. Zo zorgen we dat iedereen tevreden is en we eventuele nog onbekende verbeterpunten inzichtelijk maken. Daarbij staat onze kwaliteit voorop, we willen immers positief blijven verrassen.
 • Borging van de opleidingen is in ons vakgebied erg belangrijk. Te vaak horen we van collega’s hoe de opleidingen ondergesneeuwd raken door de projecten. Daarom verzorg ik als opleidingsverantwoordelijke alle opleidingen en de afstemming op alle raakvlakken. Ik stuur doorlopend op de uitvoering en verbetering en leg verantwoordelijkheid af aan het management. Op basis daarvan voert het management 2 keer per jaar een audit uit. Op die manier hebben we de uitvoering van de opleidingen in onze organisatie geborgd.

Kortom: een uniek opleidingsplan

Wij lopen al een tijdje mee in de EMVI-wereld. Helaas spelen opleidingen hier vaak een bijrol. Met de toverwoorden ‘learning-on-the-job’, vaste begeleider en training wordt veelal gesmeten, maar de praktijk blijft vaak achter. Dat wilden we veranderen. Onze mensen zijn het belangrijkste kapitaal en daarmee de toekomst van House of Tenders. Daarom hebben we samen een in de sector unieke opleiding vormgegeven, waarin elke leerstijl aan zijn trekken komt. En belangrijker nog: waar elke schrijver zelf zijn richting bepaalt en het vertrouwen krijgt. Zo zorgen we voor de beste schrijvers in de branche en gewoon hele blije collega’s. We leren je heel veel in korte tijd, en dat is nog leuk ook! Hoe mooi is dat?

Wil jij ook de beste planschrijver van Nederland wordenen je daarnaast onderdompelen in de wereld van onze opleidingen? Bekijk dan onze vacatures: hier

Nieuwsbrief

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Krijg maandelijks updates over onze projecten en ons team.