ClickCease

Kennisbank

Begrippenlijst

Wat is een optimalisatiesessie?

De optimalisatiesessie is de laatste sessie voor indiening waarin we optimalisaties in het plan van aanpak doorvoeren om tot een winnende inschrijving te komen. We zetten dus de puntjes op de i voor jouw inschrijving. De vraag die hierbij centraal staat is: ‘Hoe maken we de aanpak zo SMART en onderscheidend mogelijk?’

Wat bespreken we tijdens de optimalisatiesessie?

De maatregelen in het plan van aanpak moeten voor dit specifieke project zo SMART (specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden) mogelijk zijn omschreven en we moeten onze meerwaarde duidelijk overbrengen. Daarmee overtuig je als inschrijver.

Om dat te bereiken, nemen we het plan gezamenlijk door en kijken we waar we nog scherper kunnen zijn in onze omschrijving van maatregelen. We stellen onszelf vragen als: Is alles SMART? Komt onze meerwaarde goed over? Zijn alle maatregelen projectspecifiek omschreven? Geven we antwoord op de vragen van de opdrachtgever?

Wanneer vindt de optimalisatiesessie plaats?

Nu het doel van de optimalisatiesessie duidelijk is, staat de vraag nog open wanneer de sessie precies plaatsvindt. Bij de optimalisatiesessie bevinden we ons al in de eindfase van het tenderproces. We vormen door middel van de strategiesessie de winnende strategie en met de informatiesessies halen wij eerst informatie op en stellen doelgerichte maatregelen op. Deze sessies moeten gehouden zijn, voordat het plan SMART en onderscheidend gemaakt kan worden tijdens de optimalisatiesessie.
 

Ook winnen?

Hier staan onze 7 zekerheden om tot een winnende inschrijving te komen. De optimalisatiesessie is hier ook een onderdeel van.
 

Nieuwsbrief

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Krijg maandelijks updates over onze projecten en ons team.