ClickCease

Kennisbank

Begrippenlijst

Wat is Altura?

In het kort

Altura is sinds 4 jaar partner van House of Tenders. Waar House of Tenders als tenderbureau gespecialiseerd is in het schrijven van EMVI- en BPKV-plannen, is Altura de eerste full-cycle bidmanagementsoftware die via AI het bidmanagementproces automatiseert en essentiële datainzichten biedt. Het gaat hier dus om een moderne, meest effectieve manier van aanbesteden, waarbij je Altura inzet in alle stappen van het bid- en tendermanagementproces.

De samenwerking tussen House of Tenders en Altura vindt zijn uitwerking in de inhoudelijke kennis over én het winnen van aanbestedingen, evenals het ontwikkelen van een betere applicatie voor Altura.

Hoe gaat Altura te werk?

Beïnvloeding & forecasting

Altura geeft jou toegang tot aanbestedingsdata vanaf 2009 over alle contracten. Hierdoor heeft Altura de meest accurate en up-to-date database op de markt. Dit levert de nodige input voor jouw salesteam: je kunt al vroeg beginnen met beïnvloeding, doordat je een overzicht krijgt van aanbestedingen nu en tot wel 2-3 jaar in de toekomst. Daarbij krijg je ook nog een precieze inzage in waar je concurrent mee bezig is en kun je strategisch inzetten op de juiste volgende bid.

Signaleren en kwalificeren

Altura bevat een hoogwaardige signaleringsmodule van aanbestedingen. Met 4 updates per dag is Altura altijd up-to-date en 48 uur sneller dan TenderNed. Hierdoor mis je nooit meer een nieuwe aanbesteding.

Daarnaast maken AI-samenvattingen het mogelijk om snel de aanbesteding te analyseren. Je filtert niet alleen op CPV-codes maar ook op individuele woorden in de onderliggende documenten voor een scherper zoekprofiel, met alleen relevante aanbestedingen.

Met de DocumentenChat haal je in een paar vragen alle risico’s, details en kansen uit de aanbestedingsdocumenten. Zo maak je binnen no time een beter onderbouwde eerste bid / no-bid beslissing.

Strategie en management

Altura bevat een projectmanagementmodule zodat je grip houdt op alle tenders en RFP’s. Met Altura stel je betere strategieën op voor voorstellen. Dit doe je door eerst het potentieel, de zwaktes en de belangrijkste kwaliteitscriteria van verleden inschrijvingen en concurrenten te analyseren. Vervolgens bereken je de beste prijs voor jouw inschrijving.

In de Proposal Search module van Altura kan je binnen jouw eigen documenten zoeken naar  eerdere onderwerpen. Heb je ooit bijvoorbeeld een plan geschreven over stikstof en weet je niet meer welke? Altura weet het met één druk op de knop. Gebruik deze informatie gemakkelijk en snel als bronzen versie voor je nieuwe voorstel.

Nu is het de kunst om projecten goed te managen. Coach jouw mensen direct in Altura, automatiseer handmatige taken en werk samen op 1 centrale plek. Hiermee creëert Altura een real time overzicht van jouw bidmanagementactiviteiten en pipeline.

Evaluatie en analyse

Naast signaleren en projectmanagement bevat Altura als enige op de markt een data-analysetool. Hiermee creëer je dashboards met inzichten over inschrijvingen, gebaseerd op evaluaties van jouw gunningsbesluiten en andere data. Het unieke evaluatieproces van Altura maakt dit alles mogelijk.

Deze tools bieden een centraal overzicht waarmee je vragen beantwoordt als: hoe heb ik het afgelopen jaar gepresteerd op prijs en kwaliteit? Waar zijn onze concurrenten goed in? Je kunt zelfs nog verder de diepte in duiken: wat zijn certificaten of producten waarin we moeten investeren? En wat zijn nou specifieke teksten die goed scoren? Dit alles helpt jou je bidmanagement volledig te optimaliseren.

Partnerschap en verdere informatie

House of Tenders en Altura slaan al 4 jaar de handen ineen om hun expertise op het gebied van aanbestedingen te delen, voor het vergroten van de kans op succes bij het binnenhalen van aanbestedingen, evenals het verbeteren van de Altura-applicatie. Voor meer informatie over Altura, hun werkwijze en de verschillende mogelijkheden, verwijzen wij je graag naar de volgende website: https://www.altura.io

Nieuwsbrief

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Krijg maandelijks updates over onze projecten en ons team.