ClickCease

Afgelopen maanden hebben wij bij House of Tenders een aantal nieuwe collega’s verwelkomd. Dat vinden wij leuk! Die nieuwe gezichten verdienen een introductie. In de blogs ‘Full house!’ stellen wij hen voor.

In deze editie: Bertijn van der Steenhoven, planschrijver

Wie?

“Mijn naam is Bertijn (26)  en ik woon in Leiden. Als planschrijver ben ik sinds 1 november in dienst bij HoT. Hiervoor studeerde ik ‘Nederlandse Taal & Cultuur’ en ‘Rethoric & Argumentation’ aan de Universiteit Leiden. Kortom: ik heb al veel schrijfkilometers erop zitten! Wetenschappelijke stukken, persberichten, blogs en ga zo maar door. Alles is de revue wel gepasseerd. Wat ik ervan leerde? Correct, duidelijk en aantrekkelijk schrijven is moeilijker dan het lijkt. In mijn vrije tijd speel ik graag piano en vergroot ik mijn talenkennis. Afgelopen zomer voegde ik in Milaan een beetje Italiaans toe aan het rijtje, “mi piace molto l’italiano!”

 

Waarom werken bij House of Tenders?

“Mijn broer heeft (als klant) samengewerkt met HoT. Hij tipte mij, vervolgens heb ik contact opgenomen met Arjan. Hij nodigde me uit voor een gesprek en zo is onze samenwerking begonnen.

Vooropgesteld: er is heel veel leuk aan werken bij HoT. Maar het allerleukste aan dit werk vind ik het klantcontact. We werken voor heel verschillende bedrijven en ik vind het erg interessant om me in al die organisaties te verdiepen. Elk bedrijf heeft zijn eigen karakter en zijn eigen aanpak. Daar kan je veel van leren.”

 

Hoe ziet jouw werkdag / -week eruit?

“Nou, elke week is anders! De weekstart is wel een vast recept: elke maandag komen we bij elkaar op kantoor en bespreken wat er op ieders planning staat. We bekijken ook waar we elkaar kunnen helpen. Zo’n weekstart is fijn, want je weet ongeveer waar iedereen uithangt de rest van de week.

Ondanks dat mijn werkdagen verschillen, zijn er wel terugkerende onderdelen. De sessies met klanten door het hele land, van Rotterdam tot Tilburg. Je reist veel. Gelukkig ben je bijna altijd verzekerd van een zitplekje, dankzij het eersteklas treinabonnement! En kenmerkend zijn de vele schrijfuren op kantoor, thuis of in een koffietentje. Samen met collega’s ben ik ook steeds vaker bezig met interne procesverbetering: wat kunnen we slimmer of efficiënter doen? HoT is toonaangevend en wil dat graag blijven. Dus blijven we verbeteren!

Naast HoT werk ik één dag per week voor verschillende universiteiten. Ik geef dan bijvoorbeeld een debatworkshop in Utrecht, of samen met Italiaanse collega’s debatonderwijs op de Università Bocconi in Milaan. Bij de TU Delft werk ik al een paar jaar als docent communicatieve vaardigheden. Het voordeel? Op de universiteiten krijg ik veel mee over het recentste onderzoek naar duidelijk en overtuigend presenteren. Die kennis neem ik dan mee naar de interviewtrainingen bij HoT.”

 

Wat wil je graag leren en ontdekken het komende half jaar?

Het valt me op dat in veel aanbestedingen duurzaamheid één van de belangrijkste gunningscriteria is. Duurzaamheid leeft onder opdrachtgevers. Daar word ik blij van, want ik vind duurzaamheid zelf ook belangrijk. Ik wil graag leren hoe bedrijven uit heel verschillende sectoren invulling geven aan een duurzame bedrijfsvoering. Als onderdeel van de maatschappelijke duurzaamheidstransitie. Door hier meer over te leren, kan ik klanten ook advies geven om onderscheidend te zijn!”

Bekijk het profiel van Bertijn op LinkedIn.

Wil je kennis maken met de andere nieuwe gezichten? Blijf op de hoogte via onze LinkedIn en website! Daar verschijnt binnenkort de volgende ‘Full house!’