ClickCease

Vrienden van de Olifant

“EMVI-plannen schrijven, dat is toch alleen commercieel?”

Zeker niet! Zo nu en dan pakken wij met liefde ‘pro deo’ iets op. Dan schrijven we plannen waarmee we onze relaties, zoals non-profits, helpen hun doelen te bereiken en iets ‘terug te geven’ aan de maatschappij.

Vrienden van de Olifant

De afgelopen maanden hebben wij ‘Vrienden van de Olifant’ mogen helpen. Dit is een organisatie die zich wereldwijd inzet voor de bescherming van de olifant. Zij steunen peetouderprojecten en weesolifantjes in Zambia, Kenia, Thailand en Sri Lanka. Zodra deze olifantjes weer groot en sterk genoeg zijn, gaan ze terug naar het wild.

Bidbook: Wereld van de Olifant

Voor Vrienden van de Olifant herschreven wij een bidbook. Een bidbook is een plan van aanpak gericht op fondsenwerving, zoals je dat vaker ziet bij onder andere nieuwe musea. Dit bidbook ging dan ook over een belangrijk project van Vrienden van de Olifant: Wereld van de Olifant. Dit is een veelzijdig cultureel en educatief centrum dat binnen een aantal jaren van de grond moet komen.

De doelstelling van het bidbook was simpel, maar krachtig: de olifant is aan het uitsterven, maar we kunnen hier nu nog iets doen. Dat is waar Wereld van de Olifant voor staat. Om die reden werkten wij samen met de organisatie om een bidbook neer te zetten dat inspireert, prikkelt en activeert. Niet enkel de aanbestedende dienst moet worden geprikkeld, maar iedereen die het leest. Door alle achtergrondinformatie te bundelen en hier het ‘EMVI-sausje’ overheen te gieten, hopen we veel fondsen te gaan overhalen Vrienden van de Olifant te steunen.

Rob Faber – Oprichter Vrienden van de Olifant:

“Wij kunnen dit bidbook met trots aan subsidiegevers sturen, omdat House of Tenders onze plannen duidelijk heeft laten overkomen en deze op de juiste manier presenteert aan onze lezers. We hopen hiermee Wereld van de Olifant snel te kunnen oprichten. Hartelijk bedankt!”

Samenwerking en Nicolette Kluijver

Dit project was inspirerend om te doen. Niet alleen is het een keer ‘iets anders’, omdat het geen standaard tenderproces is, maar als schrijver krijg je het gevoel écht iets belangrijks bij te kunnen dragen. Het maakt je trots op je eigen organisatie en haar doelstellingen. Ook geeft een samenwerking met een team waarvan het hart zó op de goede plek zit, veel energie. Projecten als deze zijn daarnaast uniek: een telefonisch interview met Nicolette Kluijver, ambassadrice van Vrienden van de Olifant, maken we niet vaak mee!

Meer weten?

Voor meer informatie over Vrienden van de Olifant en hun werk kunt u hun website bezoeken: olifanten.org/.

Nieuwsbrief

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Krijg maandelijks updates over onze projecten en ons team.