ClickCease

De meerwaarde van een professionele opmaak

Wij hebben de laatste jaren vaak vragen ontvangen over de meerwaarde die een professionele opmaak van een EMVI-plan of bidbook biedt. Immers, het gaat toch om de inhoud in plaats van de lay-out? Echter, een professionele vormgeving en opmaak biedt enkele belangrijke voordelen, voornamelijk gericht op het juist krachtiger overbrengen van de inhoudelijke boodschap. De voordelen op een rijtje:

1: Je laat een professionele indruk achter

Met een professionele opmaak laat je aan de beoordelaars zien dat je je moeite getroost om een goed product af te leveren. Dit is te vergelijken met een professioneel CV. Hoewel de inhoud van een CV uiteraard zwaarder weegt dan de lay-out, springt een professionele lay-out meteen in het oog.  Bij een kwalitatief gelijkwaardige inhoud, geeft een professionele opmaak net dat beetje extra. Bij onze gewonnen tenders is de opmaak namelijk vaak als pluspunt genoemd!

2: Je vergroot de leesbaarheid

Een professionele opgemaakt plan biedt ook meerwaarde doordat de leesbaarheid wordt vergroot. Een pagina met twee kolommen, korte regels en een aantrekkelijke achtergrond leest een stuk prettiger dan een Word-document waar je 15 pagina’s doorheen moet scrollen. Bovendien geeft een professionele opmaak een overzichtelijkere structuur, waardoor je toekomstige opdrachtgever de informatie uit je plan beter opneemt.

3: Je kunt de huisstijl van je bedrijf verwerken

Elk bedrijf is uniek en heeft iets eigens. Dit wil je natuurlijk uitdragen in en EMVI-plan of bidbook. Zo biedt een professionele opmaak volop mogelijkheden om kleuren en logo’s van je bedrijf te verwerken in een plan, of  het plan op dezelfde wijze vorm te geven als jullie website. Dit vergroot de herkenbaarheid van jullie bedrijf en waar jullie voor staan!

4: Je versterkt de inhoud van je plan

Tabellen, grafieken, schema’s, afbeeldingen, een bouwtekening, een stakeholdersanalyse, een gebiedskaart: de mogelijkheden binnen Word zijn beperkt, terwijl zij je kunnen helpen om je boodschap nog krachtiger over te brengen. Probeer met Word namelijk maar eens een overzichtelijk schema te maken van een omgeving, de stakeholders daarbinnen en hun communicatiebehoeften. Met een professionele opmaak kunnen deze zaken in één keer inzichtelijk gemaakt worden.

Wij helpen graag met het professioneel opmaken van je plan. Neem hier een kijkje voor meer informatie.

Nieuwsbrief

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Krijg maandelijks updates over onze projecten en ons team.