ClickCease

Altura: de toekomst van aanbesteden

Het vinden van de juiste aanbesteding kan lastig zijn. De complexe wereld van het aanbesteden en bijbehorende administratieve en juridische feiten, maken het er niet bepaald makkelijker op. Door aanbesteden en digitale innovatie aan elkaar te koppelen, heeft Altura – de nieuwe partner van House of Tenders – een innovatief platform ontwikkeld. Door meer waarde te creëren hopen zij in aanbestedingsland het verschil te kunnen maken.

Wat is Altura?

Altura is een gepassioneerd ‘early stage techbedrijf’, gericht op een moderne manier van aanbesteden. Om ieder bedrijf de kans te geven een partij te zijn binnen de wereld van de aanbestedingen, heeft Altura een gebruiksvriendelijk platform en kenniscentrum gerealiseerd. Op dit platform worden aanbestedingen verzameld en geanalyseerd, het stelt Altura in staat om aanbesteden en technologie met elkaar te verbinden. Het bedrijf richt zich met name op de inschrijver, het helpt inschrijvers namelijk om efficiënte en betere voorstellen te schrijven. Bovendien ontstaan op het platform van Altura waardevolle relaties tussen verkopers en inkopers, waarbij de focus ligt op ‘human-first aanbesteden’. Het grootste voordeel hiervan is dat er geen tijd en geld aan wordt verspild aan zaken die in mindere mate van belang zijn. Zo borgt Altura groei én is het makkelijker om de juiste aanbesteding te vinden.

De oprichter van Altura is Matthijs Huiskamp, een rasechte ondernemer. De prangende vraag die hij zichzelf altijd heeft gesteld, is: ‘Hoe kan ik het beste bedrijven helpen groeien met behulp van digitale innovatie?’ Hoewel hij de nodige ervaring heeft op zowel digitaal gebied als met het binnenhalen van klanten, was de aanbestedingswereld compleet nieuw voor hem. Veel van zijn klanten hielden zich daarentegen wel bezig met aanbestedingen en sindsdien heeft het Matthijs niet meer losgelaten. Aangezien het aanbestedingsproces niet altijd even gemakkelijk verloopt en digitale innovatie binnen de branche niet vanzelfsprekend was, ging Matthijs in gesprek met bidmanagers om te onderzoeken op welke manier aanbestedingsland verbeterd kon worden. Het idee van Altura vloeide logischerwijs voort uit deze gesprekken.


Wat doet Altura precies?

Altura koppelt alle aanbestedingsbronnen aan elkaar en leest deze vervolgens uit. De site werkt met twee soorten accounts, het is mogelijk zowel een gratis account als een premium account aan te maken. Aan jou de keuze welk alternatief in jouw situatie passend is. Het premium lidmaatschap kent wel enkele voordelen, waaronder een secuurdere zoekmachine, inzicht in de eerder gewonnen aanbestedingen van concurrenten, inzicht in gemeentelijke budgettering en inzicht in de afloopdata van contracten. Deze informatie kun je vanzelfsprekend in je eigen voordeel gebruiken.

Wanneer je een type lidmaatschap hebt gekozen, ontvang je automatisch interessante aanbestedingen en hoef je nooit meer iets te missen. Op het platform kun je data waar je naar op zoek bent makkelijk vinden. Altura is dan ook hét startpunt voor aanbestedingen.

Leidende waarden
Altura’s heldere visie is uiteengezet aan de hand van vier leidende waarden:

• Honesty: feedback en input zijn waardevol voor iedereen in Altura. Wees eerlijk en direct.
• Excellence: wij streven altijd naar het beste resultaat. Daarom zijn we punctueel en gebruiken we onze creativiteit.
• Entrepreneurial: we moedigen elkaar altijd aan om nieuwe kansen te ontdekken, deze te valideren en hierop actie te ondernemen.
• Engaged: we geven om de mensen die Altura mogelijk maken: onze gebruikers, de mensen binnen aanbesteden en het team.

Partnerschap

Wat is nu precies de connectie tussen Altura en House of Tenders? De visie van House of Tenders op het gebied van aanbestedingen, ligt in lijn met de digitalisering en procesverbetering van het planschrijven. De kosten blijven op die manier laag en er zijn zelfs mogelijkheden om deze kosten verder te doen dalen. De samenwerking tussen House of Tenders en Altura vindt zijn uitwerking in de inhoudelijke kennis over en het winnen van aanbestedingen, evenals het ontwikkelen van een betere applicatie voor Altura. Door dicht bij de gebruiker van Altura te blijven staan en kennisuitwisseling tussen inschrijvers te stimuleren, kan het bedrijf de continue ontwikkeling borgen en bereiken waar het voor staat. Bij House of Tenders zijn we vanzelfsprekend erg enthousiast over deze nieuwe partner.

Meer weten?

Ben je door dit artikel enthousiast geworden, maar wil je graag meer informatie over Altura, hun werkwijze en de verschillende mogelijkheden? Dan verzoeken wij je vriendelijk een kijkje te nemen op de volgende website: altura.io

Nieuwsbrief

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Krijg maandelijks updates over onze projecten en ons team.