ClickCease

5 redenen waarom je als planschrijver overstapt naar House of Tenders

Uit onderzoek van branchevereniging APMP blijkt dat na 5 jaar de helft van alle tenderaars uit de branche is verdwenen. Dat is natuurlijk hartstikke zonde! Belangrijkste oorzaak is de werkdruk en dan met name de onregelmatige uren. Bij House of Tenders blijven collega’s relatief lang werken. Wij laten in deze blog zien hoe wij dat doen en waarom House of Tenders een goede keus is als je jouw volgende stap in de tenderwereld wilt zetten.

Hieronder onze vijf sterke punten, waarmee we jou over de streep proberen te trekken om voor ons te kiezen. 😉

  1. Tijd voor jezelf. Bij ons werk je 36 uur, zo heb je altijd een middag vrij om iets voor jezelf te doen. Verschuift het werk dan niet naar de avonduren of de weekenden? Soms, heel soms. Een gemiddelde planschrijver werkt per maand 4 uur in de avonduren en werkt een keer per halfjaar in het weekend. Dit is dan alleen om deadlines te halen, want we hebben onze zaakjes goed voor elkaar waardoor we het werk binnen kantoortijd afmaken.
  2. Ondersteund tenderproces. Een belangrijke tool om te zorgen dat we alles op tijd afhebben en zo relaxt kunnen werken is ons tenderproces. Deze is zo gemaakt om zeker te weten dat we met onze klant en intern de goede kant opgaan. Zo stellen we een strategiedocument op, reviewen we intern 3 keer en laten we een taaltoets uitvoeren. Dit proces wordt door collega’s als fijn bestempeld omdat het ons werk trechtert. Het werkt efficiënt en omdat de saaie dingen strak geregeld zijn heb je voldoende tijd om creatief te zijn.
  3. Teamgevoel. Bij ons werk je nooit alleen aan een project. Vanuit House of Tenders werk je altijd samen met onze projectleider, taaltoetser, reviewer en vormgever. De samenstelling is steeds anders, waardoor je met elke collega wel een keer samenwerkt. Als we een deadline niet dreigen te halen of als er iemand ziek is pakken we werkzaamheden met elkaar op, zodat we als team een prestatie neerzetten en de klant er geen last van heeft. Ook buiten de projecten zijn we een team. We gaan elk jaar een lang weekend weg en sommigen komen privé bij elkaar over de vloer. We scoorden in het laatste onderzoek van Great Place to Work 100% op ‘kameraadschap’.
  4. Aandacht voor groei. Iedereen vult samen met onze opleidingscoördinator een competentielijst in. We stellen samen de 0-situatie vast van competenties die voor het werk inhoudelijk zijn. Samen met harde ontwikkeldoelen stellen we met jou een groeipad op. Deze bespreek je periodiek met de opleidingscoördinator maar ook op hooflijnen met ons hoofd tendermanagement in je 10-wekelijkse voortgangsoverleg. De sfeer is informeel waardoor de drempel om iets te bespreken laag is.
  5. Aandacht voor jou. Naast het waarmaken van ambitie vinden we welzijn heel belangrijk. Onze tendermanager heeft standaard de taak om goed te letten of iedereen goed in zijn vel zit. Daarnaast letten we op de projecten die we aannemen. We selecteren op projecten en klanten die we leuk vinden. Ook houden we in onze capaciteitenplanning rekening met alle niet declarabele uurtjes die je werkt en zorgen we dat je niet voller gepland staat dan 36 uur. Zo zorgen we ervoor dat je werk ook leuk blijft.

Borging

En zoals in elk goed EMVI-plan zorgen wij voor borging door:

  • 12-wekelijks voortgangsoverleg. Wij hebben geen jaarlijks beoordelingsgesprek, maar een 12-wekelijks voortgangsoverleg. Hierin bespreek je met onze hoofd tendermanagement hoe het met je voortgang gaat. Ook kijken we gezamenlijk naar je privé-werkbalans en je opleiding.
  • Medewerkerstevredenheidsonderzoek. Ieder kwartaal meten we hoe iedereen het werk ervaart. Resultaten delen we in onze kwartaalpresentatie. Samen denken we na over verbeterpunten.
  • Great Place to Work. We doen ieder jaar mee aan een uitgebreid onderzoek van Great Place to Work. Zij vragen al onze collega’s wat ze goed vinden gaan en wat niet. Op basis van de resultaten voeren we samen verbeteringen door. Klik hier voor onze resultaten.


Samenvattend

Nieuwsgierig geworden naar hoe wij werken? We laten je graag vrijblijvend ons tenderproces zien en leiden je rond in ons statige kantoorgebouw in de Utrechtse binnenstad of op ons meer speelse kantoor in Amsterdam.

 

Als je écht niet kan wachten, hier zijn onze vacatures. 🙂

Nieuwsbrief

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Krijg maandelijks updates over onze projecten en ons team.