ClickCease

‘Full house!’ Nieuw gezicht bij House of Tenders

Afgelopen maanden hebben wij bij House of Tenders een aantal nieuwe collega’s verwelkomd. Dat vinden wij leuk! Die nieuwe gezichten verdienen een introductie. In de blogs ‘Full house!’ stellen wij hen voor.

In deze editie: Elise Bakker, grafisch vormgever

Wie?

“Hoi, ik ben Elise (25) en kom uit Nieuwegein. Ik ben grafisch vormgever en sinds 1 december in dienst bij HoT. Hiervoor heb ik ‘Grafische & Interactieve Vormgeving’ en ‘Communicatie & Multimedia Design’ gestudeerd. Laat die vormgeving maar aan mij over, ik maak er iets moois van! Die creativiteit zie je ook terug in mijn huis, want er is altijd wel een inrichtingsprojectje bezig. In mijn vrije tijd pak ik graag mijn camera erbij voor een fotografeerklus, sfeer vangen op beeld. Ik fotografeer bruiloften, maar ook portretten.”

Waarom werken bij House of Tenders?

“Als vormgever kan je op allerlei plekken terecht. Eén van de planschrijvers (Gerlien) ken ik privé en zij tipte een aankomende vacature. De rest is geschiedenis, haha. Het leuke aan de vormgeving van EMVI-plannen is de finishing touch die je als vormgever levert. Dankzij goede vormgeving valt een plan op en is het onderscheidend.

Bij HoT schrijven ze allerlei tenders: van elektrotechnische service tot leidingbouw en infrastructuur. Dat is ook voor mij leuk, omdat je elke tender een unieke stijl meegeeft. Geen enkel plan is hetzelfde! Daarnaast verschillen de vormgevingseisen per tender. Bij het ene plan staan de fonts, lettergroottes en marges vast, terwijl je bij het andere plan vrij mag kiezen en de aanbieding geheel anoniem moet zijn. Het is voor mij elke keer de uitdaging om binnen de regels iets creatiefs te maken.”

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“In tegenstelling tot de planschrijvers ga ik minder naar klanten toe. Van de drie dagen die ik werk, werk ik vooral op kantoor. ’s Morgens stap ik in de bus naar Utrecht Centraal en vanaf daar heb ik een frisse ochtendwandeling naar kantoor door de oude binnenstad.

Eenmaal op kantoor bekijk ik het plan dat die dag op mijn planning staat. Ik check de vormgevingseisen, wat mag wel en wat mag niet? En ik overleg met de planschrijver, zodat ik weet waar de aandachtspunten liggen. Dan maak ik een paar schetsen op papier, die ik vervolgens digitaal uitwerk in InDesign. Ik zet de tekst in het plan, voeg kleuren toe en figuren.

Als het klaar is, gaat het plan als pdf naar de planschrijver en projectleider. Zij checken het en daarna sturen zij het plan naar de klant. Op basis van diens feedback voer ik de laatste wijzigingen door: een kleurwijziging hier en een woordje daar. Daarna is het plan klaar voor indienen!”

Wat wil je graag leren en ontdekken het komende half jaar?

“De in’s en out’s van de tenderwereld: wat kan er allemaal, wat werkt goed, hoe zit het genre in elkaar? Dat wil ik weten, want dan kan ik creatiever zijn met de content en echt verrassende, overzichtelijke ontwerpen maken. Met een blije klant en smashing vormgeving als resultaat.”

Wil je kennis maken met de andere nieuwe gezichten? Blijf op de hoogte via onze LinkedIn en website! Daar verschijnt binnenkort de volgende ‘Full house!’

Nieuwsbrief

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Krijg maandelijks updates over onze projecten en ons team.