ClickCease

Planschrijver Anna

Wie?

Hi! Mijn naam is Anna (24). Ik werk sinds half februari als planschrijver bij HoT. Hiervoor volgde ik de bachelor ‘Communicatie- en informatiewetenschappen’ en de master ‘Communicatie en Organisatie’ aan de Universiteit Utrecht. Voor mijn studie verhuisde ik in 2015 van Hoofddorp naar Utrecht en al snel verloor ik mijn hart aan deze stad. Ik woon hier dus nog steeds – inmiddels niet meer in een studentenhuis, maar in een fijn appartementje. In mijn vrije tijd sta ik op de tennisbaan, kijk ik een spannende film of zit ik op het terras.

Waarom werken bij House of Tenders?

Tijdens mijn studie ontdekte ik dat ik schrijven heel leuk vind, maar dat ik liever niet ‘zomaar wat schrijf’. Ik wil eerst mijn analytisch vermogen aan het werk zetten en alle informatie structureren totdat ik een ijzersterk verhaal heb. Het is dan ook geen wonder dat HoT mij zo aansprak. Via LinkedIn kwam ik op de website en ik voelde direct een klik. Gelukkig was die wederzijds.

Mijn eerste maanden waren spannend en vooral heel uitdagend: een jungle aan documenten, veel onbekende termen en een breed palet aan branches. Natuurlijk stond ik er niet alleen voor. Op elk project werk ik met een projectleider, maar daarnaast had ik de eerste drie maanden Jorrit als buddy. Op hem kon ik al mijn vragen afvuren en hij nam geduldig de tijd om samen met mij de structuur van een plan op te zetten en tussentijds over mijn schouder mee te kijken.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Ik stap rond 8 uur ’s ochtends op de fiets en sta 10 minuten later op de stoep van ons kantoorpand in de binnenstad van Utrecht. Met een cappuccino begin ik aan mijn werkdag. Vaak staat er een sessie met een klant op de agenda. Samen met de projectleider halen we nieuwe input op. Van een ander project, dat al in de eindfase zit, stuurt een vormgever de opgemaakte versie toe. Dat is altijd een lekker moment: de visualisaties maken het plan nóg overtuigender.

Hoewel mijn collega’s en ik allemaal met een ander project bezig zijn, werken we nooit langs elkaar heen. We beginnen de week met een weekstart, waarin iedereen vertelt over zijn of haar weekend en hoe de komende week eruitziet. Ik weet dus altijd wie met welke tender bezig is. Gedurende de week klop ik nog vaak aan bij mijn collega’s. Zo spar ik met Elianne over mijn duurzaamheidshoofdstuk en vraag ik Gerlien hoe mijn inleiding pakkender kan. Daarnaast lunchen we op kantoor altijd samen en sluiten we de week af met ons feest van de week.

Sinds kort hebben we een tweede kantoor in Amsterdam (Sloten). Daar hangt een heel andere sfeer dan in ons historische pand bij de Utrechtse Singel. Een hip gebouw met koffiebar, dakterras, padelbaan en tafeltennistafels. De afwisseling tussen de twee kantoren vind ik heerlijk!

Wat wil je graag leren en ontdekken het komende half jaar?

Ik heb al veel verschillende plannen mogen schrijven en elke keer zie ik mijn eigen progressie. Die stijgende lijn houd ik graag vast: doorhebben waar ik moeite mee heb en daar bij het volgende plan extra aandacht aan besteden. Waar ik echt heel goed in wil worden, is de uitvraag tot in de puntjes begrijpen. Snappen waarom de opdrachtgever iets vraagt, een scherpe probleemanalyse maken. Zo weet ik beter welke input we nodig hebben en waar de verdiepingsslag moet liggen. Het liefst schrijf ik een uniek plan waar de klant trots op is en waardoor de opdrachtgever positief wordt verrast. En waarmee we winnen!

Ook planschrijver worden?

House of Tenders is altijd opzoek naar enthousiaste mensen die het team komen versterken. Ben je nou nieuwsgierig naar de vacature ‘junior planschijver’ kijk dat op onze vacaturepagina en solliciteer!

Nieuwsbrief

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Krijg maandelijks updates over onze projecten en ons team.