ClickCease

Afgelopen maanden hebben wij bij House of Tenders een aantal nieuwe collega’s verwelkomd. Dat vinden wij leuk! Die nieuwe gezichten verdienen een introductie. In de blogs ‘Full house!’ stellen wij hen voor.

In deze editie: Elianne van der Linden, planschrijver

Wie?

“Hey! Mijn naam is Elianne (26). Sinds 1 januari werk ik als planschrijver bij HoT. Afgelopen zomer ben ik afgestudeerd aan de master ‘Stadsgeografie’. Daar ging de bachelor ‘Sociale Geografie & Planologie’ aan vooraf. Ik woon nu ruim 5 jaar in het schattige Utrecht, maar mijn roots liggen in Nieuwerkerk aan den IJssel. Daarom verkas ik halverwege april naar Rotterdam, toch wel mijn lievelingsstad! In mijn vrije tijd ben ik eigenlijk nooit alleen, ik ben echt een gezelligheidsdier. Met goed eten en leuk gezelschap maak je me écht een blij mens. Dit mag binnen en buiten trouwens, want ik ben altijd te porren voor een stads-, bos-, strand- of bergwandeling.”

Waarom werken bij House of Tenders?

“Na mijn afstudeerstage bij de Provincie Zuid-Holland wilde ik een baan waar je niet met een helicopterview kijkt, maar waarbij je dichter op projecten zit. Ik wilde ook een baan met duidelijk afgebakende deadlines.

In een ander leven was ik misschien wel Bouwkunde gaan studeren, omdat de bouwsector me blijft fascineren. Daarnaast hou ik van schrijven en zie het als een kunst én uitdaging om zaken duidelijk in woorden te vangen. De combinatie van deze voorkeuren is gelukt bij HoT. Ik kwam, zag en vond: via wat omwegen ben ik uiteindelijk door een vriendin op House of Tenders gewezen. Ik wist eigenlijk direct dat het goed zat.

Ik vind het leukste aan HoT dat we met een jonge groep enthousiastelingen zijn. En dat we ieders onze eigen projecten hebben, maar toch ook veel samenwerken. Al staat mijn naam op het plan, het bevat ook uit ideeën van collega’s, want ik kan altijd aankloppen om even te sparren. En is er veel ruimte voor je eigen inbreng. We werken hard bij HoT, maar zijn geen standaard kantoor: iedereen gaat super open en laagdrempelig met elkaar om. Kortom, tijd voor resultaten én gezelligheid. ”

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Geen week is hetzelfde. Afspraken, locaties, collega’s: het wisselt mooi af. Dat maakt het leven als planschrijver zo fijn. Dinsdag, woensdag en donderdag zijn dagen waarop ik vaak sessies heb, dan reis ik van HoT naar her. Maandag en vrijdag zijn de kantoordagen en daardoor het meest tricky voor een gezelschapsmens als ik. Met al die leuke collega’s moet ik me inhouden om niet continu te kletsen! Op de dagen met een ‘lege’ agenda werk ik afspraken uit en schrijf ik aan plannen. Tussendoor spreek ik af met collega’s om te sparren over mijn projecten, of om even bij te praten.

 

Wat wil je graag leren en ontdekken het komende half jaar?

“Planschrijven is een balanseer-act: de klant hier, de leidraadeisen daar. Ik wil beter worden in het verwerken van de klantinput op een manier die optimaal klopt met de leidraad. Daarvoor moet je echt goed in je hoofd hebben wat de opdrachtgever van je wil weten. Dat vind ik super uitdagend. Ook wil ik steeds sneller kunnen werken, zodat het nadenken en schrijven me minder tijd kost. Zo kan ik meer plannen tegelijkertijd oppakken, zodat mijn weken afwisselend blijven. Verder wil je natuurlijk zo goed worden dat je 100% van je plannen wint, want dat competitiegevoel zit wel in ons allemaal.”

Elianne was voorlopig ons laatste nieuwe gezicht. Ben je benieuwd wie de anderen waren? Kijk op onze LinkedIn of website. En wie weet tot gauw!